Smartmatte | Det här är smartmatte.se
22060
page-template-default,page,page-id-22060,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Det här är smartmatte.se

Smartmatte ger elever insikt i hur matematikkunskaper används på olika sätt i arbetslivet. Elever i grundskolan ser oftast enbart kopplingen mellan matematik och inköp i affär/nätet; vad kostar det?

Smartmatte ger eleverna möjlighet att verkligen titta in i flera olika arbeten som målare, sjuksköterska, tekniker mm och både se hur de använder matematik och få inblick i olika jobb som finns i dagens samhälle.

Eleverna får på så vis en betydligt vidare motivation och förståelse för matematik än annars. Eleverna får också vara delaktiga i olika matematiska problem som är konstruerade ute på olika arbetsplatser och på så vis blir på riktigt. Uppgifter som är På riktigt stimulerar och motiverar eleverna till att använda och utveckla sina matematiska kunskaper på ett helt annat sätt än vad lärare och en matematikbok har möjlighet att göra.

Smartmatte erbjuder

  • Utmaningar från arbetslivet
  • Matte från vardagen
  • Möten